Kattints Kattints

Nyáron se hanyagold a szaunázást!

Nyáron se hanyagold a szaunázást!

Az emberek általában télen szoktak szaunázni. Jóleső érzés a kinti hidegből egy kis melegben való tartózkodás. Sokan érvelnek azzal, hogy nyáron egyébként is meleg van, elég felszállni egy buszra, és máris kész a szauna, minek szaunáznánk ilyenkor? Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a nyári szauna használatnak számtalan előnye van. Íme, néhány ok, ami arra biztat, hogy folytasd a szaunázást a forró nyári hónapokban is! 

Ezért érdemes nyáron szaunázni

Hangulatjavítás

Ugye ismeritek a számot: „süt a nap, nehogy szomorú légy”? De azért valljuk be, nyáron is jó eséllyel lehet szomorú, rosszkedvű az ember, de se baj, a szauna ajtaja ilyenkor is nyitva áll. Tanulmányok kimutatták, hogy a szauna melege ugyanolyan hatással van a szervezetre, mint egy mini edzés. Az endorfinok felszabadulnak, új energiát adva, hogy szembenézz a nap hátralévő részével, és jól tudj aludni éjszaka. Egy fárasztó nap után az ellazulásban, a stressz kezelésében is segít a rendszeres szauna használat, nyáron is!

 

Hő akklimatizáció

Nyáron meleg van, minél mennél még melegebbe? Hát azért, hogy edz magad, és hozzászokj! Ha csupán 20 percet töltesz szaunázással, majd jeges vízben lehűtöd magad, hidd el a 35-40 fokos nyári meleg sem fog olyan brutálisnak tűnni, ugyanis a szaunában megedzed a szervezeted. Olyan ez, mint az edzés, az elején nehéznek tűnik egy kilométert is lefutni, de minél többet futsz annál egyszerűbb lesz, és egy kis idő múlva egy kilométer csak bemelegítésnek fog számítani. csak legyél kitartó!

 

Edzettség

A szauna segít hozzászoktatni a testet a magasabb hőséghez, hogy jobban felkészítsen egy forró vagy párás versenynapra. A magas hő hatására a vörösvértestek termelődése is fokozódik, így több energiát és oxigént biztosít a hosszabb és keményebb edzéshez. És a legjobb rész? A hagyományos szauna segít gyorsabban felépülni edzés után is. 

 

Kalóriaégetés

Nyáron nem sok kedvünk, és energiánk van edzeni, de szerencsére nem is kell, hiszen elég csak beülni a szaunába, az is segíthet a kalóriák ledolgozásában. Mi lehet jobb módja a hamburgerek elégetésének és a görögdinnye súlyának leadására, mint egy rövid szaunázás? A szaunában a pulzusszám felgyorsul, ez fokozza az anyagcserét, ami arra készteti a szervezetet, hogy több kalóriát égessen el, ez ilyen egyszerű. 

 

Bőrszépítés

A szauna intenzív és szabályozott melege serkenti a keringést a szervezetben. Ez segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, javítja a bőr rugalmasságát és méregtelenít is. Végső soron a bőr felfrissülése, táplálása és fiatalos ragyogása köszönhető a szauna hazsnálatának.

 

Izomlazítás

A szauna nyugtató és pihentet, de nemcsak a lélekre hat így. A forró levegőben való elmerülés gyógyító hatással van a fájó ízületekre és izomfájdalomra. Ha ízületi gyulladástól vagy más fizikai fájdalomtól szenvedsz, a szauna tökéletes módja annak, hogy ezt orvosold.

 

Fájdalomcsillapítás

A hő csökkenti a gyulladást, felszabadítva a stresszt, a feszültséget vagy a fájdalmakat a testben. A hagyományos szauna magas melege azonnal ellazítja a test minden részét, serkenti a vérkeringést és megszünteti a fájdalmat.
 

Aliante Wellness

Ajánlatkérés