Kattints Kattints

A kültéri szaunaház előnyei és hatásai a szervezetre

A kültéri szaunaház előnyei és hatásai a szervezetre

A kültéri szaunaház rendszeres használata számos pozitív hatással van mind a testedre, mind a lelkedre. Egyfelől a szaunázás minden előnyét, a testre gyakorolt hatásait is ki lehet élvezni, ugyanakkor a kültéri szaunaházak még egy kis extra csavarral egészítik ki a méregtelenítés és egészségmegőrzés eme formáját! Mutatjuk, mik a kültéri szaunaházak legfontosabb előnyei – amelyet Te is élvezhetsz otthonodban, kertedben!

A kültéri szaunaház előnyei és hatásai a szervezetre

Milyen esetekben érdemes kültéri szaunaházat építtetni?

A kültéri szaunaház használata a legtöbb felhasználó szerint a legjobb formája a szaunázásnak – hiszen rendkívül hangulatos a forróságból szemrevételezni a külső tájat. De miért is szeretjük annyira a szaunázás eme formáját?

 

Kültéri szaunaház panorámával, egyedi hangulattal

Egyedi panorámában gyönyörködhetsz a kényeztető méregtelenítés közben az üvegpanorámának köszönhetően, amely különösen kellemes, ha a szaunaház parkosított, harmonikusan kialakított kertbe kerül telepítésre.


Ideális választás azonban akkor is, ha nem áll rendelkezésre elegendő hely beltéren, nem lehet a szaunának kialakítani egy külön sarkot, helyiséget, és a fürdőszobában sem fér el. Azok számára is ez a megfelelő választás, akik a hagyományos módon, az északi ősök által alkalmazott szaunázást preferálják, akik szintén nem a lakóépületekben állították fel a szaunájukat.


Továbbá a kültéri szaunaház tökéletes kiegészítője lehet egy jakuzzinak, vagy dézsafürdőnek, de ezeket a már megépített szauna tartozékaként is be lehet telepíteni, hogy a kényeztetés még nagyobb hatásfokon működjön.

 

Kültéri szaunaház – akár egy oázis, vagy saját wellness az otthonodban!

Amennyiben egy kerti oázist szeretnél kialakítani, ahova el lehet vonulni a világ elől, pihenni, gondolkodni, meditálni, oda is kiváló ötlet egy kültéri szaunaházat építtetni, mely nem csak az egészség megőrzésében, a relaxálásban segít, de a kertben kialakított oázis dísze is lehet. A számos rendelkezésre álló anyag és dizájn biztosítja, hogy pont olyan legyen a végeredmény, amelyről mindig is álmodtál!


De nem csupán oázist lehet kialakítani az otthon berkein belül, hanem akár egy saját wellness részleget is. Egy komplex wellness részlegből pedig nem hiányozhat a szauna sem, hiszen használata egyszerre egészségmegőrző és kényeztető is. 


Sőt, akár a kertben álló vendégház tartozéka is lehet egy ilyen kültéri szaunaház, mely csinos kiegészítője a kertnek és az épületnek! Így a pihentető méregtelenítéshez nem kell elhagyni az otthont, ráadásul a vendégház használóit is lenyűgözi.

 

Milyen hatásokat gyakorol a rendszeres szaunázás a szervezetre?

A szauna rendszeres használata számos pozitív hatással van a testre. A melegben eltöltött 10-15 perc, valamint az ezt követő hidegvizes merülés együttesen egyfajta sokkterápiaként éri szervezeted, és számos pozitív folyamatot indít be abban. Nézzük, pontosan milyen hatásokra gondolunk!

 

A szauna használatának szívre és érrendszerre gyakorolt hatásai

A rendszeres szauna használat felélénkíti a vérkeringést, erősíti a szívet és növeli a szervezet természetes ellenállóképességét, miközben érregeneráló hatása is van. Ahhoz, hogy ez a hatás maximálisan érvényesüljön, a szaunarutinba a hidegvizes merülést is érdemes beépíteni.

 

A szaunaházak jótékony hatása a bőrre

A szauna használata nem csupán kényeztet, hanem egyenesen meg is fiatalít, legalábbis, ami a bőrödet illeti. A meleg levegő hatására ugyanis rugalmasabbá válnak a kötőszövetek, ennek pedig az a következménye, hogy feszesebb, fiatalosabb lesz a bőröd.


A hőségben beindul az izzadás, kitágulnak a bőr pórusai, így megkezdődik a szennyeződések és salakanyagok kiürülése – ennélfogva ez az egyik leghatásosabb méregtelenítő módszer. A hatás tovább fokozható, ha szauna kefét is használsz, amikor a szaunázást követően lezuhanyzol, amivel könnyebb eltávolítani a szervezetből kikerülő méreganyagokat és a dörzsölés miatt a bőrt is feszesíti. 

 

A szaunázás hatása az elmére

A szaunázás teret enged az elme megnyugvásának, a gondolkodásnak, hiszen a kabinban ilyenkor uralkodó atmoszféra békés, a relaxációt elősegítő. A meleg hatására megnő az endorfin termelés, amit a köznyelvben boldogsághormonnak is neveznek, így aztán a szaunázás a stressz oldásában és megszüntetésében is segít.

 

Szaunázás a betegségek megelőzésére

A szaunaház használata kiváló betegségmegelőző módszer, hiszen edzi szervezetet és megnyugtatja az elmét. A forró levegőn elpusztulnak a bacilusok, vírusok, így nem csak bőrbetegségek, hanem egyes légúti megbetegedések kezelésére is remekül használható. A rendszeres szaunahasználat tehát betegségmegelőző hatásáról is ismert, mindazonáltal itt a megelőzésen van a hangsúly: betegen, lázas állapotban a szauna használat ellenjavalt! 

Aliante Wellness

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket