Kattints Kattints

Kültéri bioszauna

Kültéri bioszauna

A kültéri bioszauna, vagy másnéven alacsony hőmérsékletű szauna azoknak tökéletes megoldás, akik szeretnék élvezni a szauana csodás élményét, és megannyi pozitív hatását, de nem bírják a túl magas hőmérsékletet.

Modern kültéri bioszauna

Mire való a kültéri bioszauna?

Amikor szaunatípusokról beszélünk, akkor általában kettőféle ismert fajta szokott szóba kerülni a finn-, illetve az infraszauna, esetleg a kettő kombinációja, a kombiszaunák, Pedig a szaunatípusok palettája ennél egy kicsivel színesebb, és létezik egy szoftszaunaként is emlegetett kültéri bioszauna is, ami egy „hűvösebb” kabin típus, de bőven a szaunák és a gőzfürdők közé sorolhatjuk. A kültéri bioszauna így azoknak jó választás, akik nehezen tudják elviselni a hagyományos szaunák magas hőmérsékletét, de nem szeretnének lemondani a szaunázás különleges élményéről. Szerencsére hazánkban is egyre elterjedtebb ez a fajta megoldás, így már csak idő kérdése, hogy ez a modern típus -ami hagyományos elveken működik az elődjeihez hasonlóan- bekerüljön a köztudatba.

 

Hogyan működik a kültéri bioszauna?

Mikor meghalljuk a bio szót, jellemzően egy modern dologra gondolunk, noha itt kicsit másról van szó, mint amit sokan gondolhatnak, a kültéri bioszauna valóban egy új, modern találmány, ami ötvözi a technológiai vívmányait a hagyományos eljárásokkal. Egy kombi-kályha segítségével működik a bioszauna, ami egyszerre használható légfürdőzésre, és szaunázásra is. A modern technológiának köszönhetően egyaránt lehet hang- és fénytechnikával is kiegészíteni, ami további élményekkel gazdagítja a szaunázás folyamatát.

Szeretnél egy saját kültéri bioszaunát, egyedi igényekkel, személyre szabva? Keress minket ITT!

 

Hány fok van a kültéri bionszaunában?

Mint említettük ezek a kültéri bioszaunák jóval alacsonyabb hőmérsékleten működnek, mint a hagyományos szaunák, amik akár 90 fokosak is lehetnek. De akkor mégis hány fok van egy kültéri bioszaunában? Attól nem kell tartani, hogy nincsen elég meleg ezekben a kabinokban, ugyanis a maximális hőmérséklet 60 fok, a relatív páratartalom pedig 35-50% közötti intervallumban mozog. Ez a hőmérséklet is pozitívan hat a szervezetre, illetve a hatásokat fokozva gyakran fényterápiával kiegészítve használják a kültéri bioszaunákat, így valóban maximális lesz a feltöltődés élménye!

 

Kültéri bioszauna fényterápiával

A kültéri bioszauna tökéletes hely egy fényterápia alkalmazására. A különböző színű fényeket különböző hangulatok esetében lehet nagyon hatékonyan használni. Bár ez nem egy hivatalos gyógyászati eszköz, bizonyítottan jó hatással van az emberekre. A színek megfelelő beállítása sokszorosára is emelheti az egyébként sem kevés pozitív hatását a kültéri bioszauna használatának, és ez még nem minden, mert tovább kiegészíthető akár hangterápiával is a szaunaszeánsz. 

 

Milyen pozitív hatása van egy kültéri bioszaunának?

A szaunázáshos hasonlóan a kültéri bioszauna használatának is számtalan előnye van, nemcsak teljesen feltölt lelkileg egy-egy szaunaszeánsz, hanem az egészségedre is pozitív hatásokat gyakorol. A klasszikus szaunázáshoz hasonlóan hozzájárul a tüdőkapacitás növelésében, a keringés javításával a vérellátást is javítja, erősíti az immunrendszert, beindítja az anyagcsere folyamatokat és a méregtelenítést, melynek következtében egyszerűbb a fogyás és a bőr is megszépül.

 

Szeretnél egy saját kültéri bioszaunát, egyedi igényekkel, személyre szabva? Keress minket ITT a tervezéssel és a kivitelezéssel!
 

Aliante Wellness

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket