Kattints Kattints

Melyik szaunát válasszam? A finn szauna és az infraszauna összehasonlítása

Melyik szaunát válasszam? A finn szauna és az infraszauna összehasonlítása

Általánosságban elmondhatjuk, hogy bármely szauna mellett is teszed le a voksod- akár infraszaunát, akár finn szaunát- választasz, nem fogsz rosszul járni, hiszen mindkét szauna megannyi pozitív tulajdonsággal, csodás hatással bír. De azért bemutatjuk a két szaunatípus, az infraszauna és a finn szauna közötti különbséget.

Finn szauna vagy infraszauna

Mi a különbség az infraszauna és a finn szauna között?

Egy szauna vásárlása mindig nagyon jó megoldás, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik típus mellett döntünk. Az infraszauna és a finn szauna között vannak különbségek, mind működés, mint felhasználás terén. Az infraszauna és a finn szauna teljesen más elven működik, és máshogyan fejti ki a hatását. Míg az infra kabinokban 45–65°C körüli a hőmérséklet, addig a finn szaunában 70–100°C is lehet. A szaunázás lényege az izzadás, az infraszaunában az infravörös sugárzástól izzadunk, ezzel szemben a finn szaunában a magas hőhatás miatt. A gyakorlatban hogyan mutatkoznak meg ezek a különbségek?

 

Különbségek az infraszauna és a finn szauna használatában

Talán az egyik legfontosabb különbség a két szauna között, hogy az infraszaunát sokkal többen, sokkal szélesebb réteg, korosztály használhatja, ugyanis az kevésbé terheli meg a szervezetet. Azt is fontos megemlíteni, hogy az infraszauna használata előtt elegendő néhány perc, amíg felmelegszik, a finn szauna esetében azonban felfűtési idő 50-70perc, de ez a mérettől is függ. 

 

Az infraszauna és finn szauna hatásának összehasonlítása

Le kell szögeznünk, hogy mind az infraszauna, mind a finnszauna használata nagyon egészséges, ugyanis izzasztó hatása lévén segít, hogy a méreganyagok távozzanak a szervezetből, illetve az anyagcserét is gyorsítja. Az infraszaunában az izzadás által a szervezet 30 perc alatt akár 300 – 600 kalóriát is veszíthet, mely a zsír elégetésével hatékony fogyást eredményez, a finnszauna is segít a fogyásban, de nem ennyire hatékonyan. A bőrre mindkét szaunatípus jótékonyan hat, de ebben is az infraszauna a jobb. 

 

Az infraszauna és a finn szauna otthoni használata

Az infrakabinok az optimális infravörös sugárzás érdekében többnyire 1-2 személyes kivitelben készülnek, továbbá egyhelyben ülve kell használni. A finn szaunák általában nagyobb méretben készülnek, és ülni, feküdni egyaránt lehet bennük, tökéletes színhelyei a közösségi élményeknek, családi-baráti kikapcsolódásoknak, míg az infraszaunákat inkább csak egészségügyi célokra lehet használni. A finn szauna mellett szól még a felöntött víz okozta száraz és párás levegő változásának leírhatatlanul csodálatos, páratlan frissességet adó érzése, élménye is.

 

Melyik szaunát válaszd?

A fent leírtak alapján már egy világos képet kaphattál az infraszauna és a finn szauna közti különbségekről, így reálisan tudsz majd dönteni. Azonban az sem probléma, ha nem sikerül a döntést meghoznod, mindkettő szaunatípus jótékony hatásait szeretnéd élvezni, ugyanis cégünk kombi szaunák kivitelezésével is foglalkozik. Ötvözd az infraszana kiemelkedően jótékony hatásait és a finn szauna semmihez sem hasonlító élményét, és rendelj kombi szaunát tőlünk IDE kattintva

Aliante Wellness

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket