Szaunaszeánsz otthon

Nem kell feltétlen luxushotelbe vagy wellnessközpontba menni hozzá: szaunaszeánsz otthon is tartható, ha megvannak az alábbiak. 

A szaunázással összefonódik a szaunaszeánsz is, aminek kapcsán semmi misztikus, ördögi dologra nem kell gondolni. Varázslatos élményre viszont lehet, hiszen egy-egy ilyen alkalom a testünkre, lelkünkre és a közérzetünkre is nagyon pozitívan hat. Mi kell hozzá, és milyen szeánsz ajánlott az előttünk álló őszi időszakra?

Mi történik egy szaunaszeánszon?
Képzeljük el, hogy végre egy kis időnk, hogy testben-lélekben szinte újjászülessünk. Ezt nyújthatja egy szaunaszeánsz, melynek során a szaunamester aromás felöntéseket használ, így igyekszik fokozatosan felmelegíteni a szaunát és ráhangolni a vendégeket az élményre. Ezen kívül szaunazászlója és törölközője segítségével felkavarja a levegőt, közben pedig figyel a higiénikus szaunázás szabályainak betartására, és a felmerülő kérdéseket is megválaszolja.

Szaunaszeánsz otthon: csak néhány dolog szükséges hozzá
Szaunaszeánszból sokféle létezik, ezek kombinálhatók is.
Szükség lesz illóolajokra, amelyeket akár keverhetünk is. Az őszi-téli időszakban sokan használnak különböző citrusos illóolajokat. Ezeket sorrendbe állítva, először, a felmelegedés szakaszában az egyikből csöpögtessünk a felöntő vízbe, majd néhány perc múlva jöhet egy gyors szellőztetés, és a következő vízbe kerülhet a másik illóolaj. Ne felejtsük el időnként törölközőnkkel megkavarni a levegőt, mint az igazi profik. Ha még bírjuk, jöhet egy harmadik kör, egy harmadik illattal. Végül dörzsöljük be a bőrünket narancs- vagy citromdarabkákkal, amelyek segíthetik a bőr tisztulását és ragyogóbbá válását. 15-20 percnél ne tartson tovább a szeánsz, de aki nem bírja, az természetesen bármikor kimehet levegőzni és relaxálni.

Őszi szaunaszeánsz otthon
A fent említett frissítő, energetizáló, bőrszépítő citrusos felöntések mellett a kamillás inhaláló szeánsz is remek választás lehet ősszel. Ennek során kamillafőzetet oszlathatunk szét a kályhán, és ezt a gőzt belélegezve tisztulnak a légutak. A kamillás szeánsz önmagában is remek választás, de egy illóolajos szaunaszeánsszal kombinálva igazi csodaszer lehet a hűvösebb évszakban már gyakrabban előforduló légúti betegségek ellen.

Élje át otthonában a szaunaszeánszok varázsát! Álmai szaunájának megtervezésében és megépítésében szakértői csapatunk is szívesen segít. Vegye fel velünk a kapcsolatot és mi teljesen az Ön igényeire és álmaira szabva alakítjuk ki szaunáját, így hamarosan akár szaunamesterré is válhat a saját otthonában.