Mi is az a szauna szeánsz?

A szaunázással szinte egybefonódnak olyan fogalmak is, mint például a szaunaszeánsz. Lássuk, mi ez, milyen fajtáit próbálhatjuk ki, és miért jó ez nekünk.

A szauna szeánsz jótékony hazásai
A szaunaszeánsz kifejezésről sem misztikus, természetfeletti dologra, sem ördögűzésre nem kell gondolni. Inkább egyfajta energetizáló, megnyugtató élményre, amelynek során egy szaunamester fokozatosan melegíti a levegőt, egy törölköző segítségével fel is kavarja, illetve különböző aromákkal is dolgozik. Rengetegféle szeánsz létezik, néhány még kombinálható is – lássuk most azokat, amelyeket mindenképp érdemes kipróbálni!

Milyen hosszú egy szaunaszeánsz?
Ezek általában 15 perces alkalmak, de attól is függ, hogy a résztvevők meddig bírják.

5 szuper szaunaszeánsz, amit ki kell próbálni!

  • Sós szeánsz: Dörzsöljük be testünket tengeri sóval, ami bőrradírként szabadít meg az elhalt hámsejtektől. A szeánsz után nem is csoda, ha simább és feszesebb lesz a bőrünk.
  • Mézes szeánsz: Az édesszájúaknak a mézes szeánsz lehet a tökéletes választás. Egyébként ez a sóssal kombinálható is, így még hatékonyabban csökkenthető a sokaknak kellemetlenséget okozó narancsbőr.
  • Kamillás inhaláló szeánsz: A szaunamester kamillafőzetet oszlat szét a szauna fűtésére szolgáló kályhán. Ezt belélegezve tisztulnak a légutak, és a megfázásos tünetek is javulhatnak.
  • Jeges szeánsz: A szeánsz során jeget raknak fel a kályhára, ami izgalmas ellentétet alkot a forrósággal, és segít még inkább kihasználni a szaunázás egészségügyi előnyeit.
  • Illóolajos szeánsz: Ez a szaunaszeánsz a 100 százalékos tisztaságú illóolajoknak köszönhetően nemcsak szuper élmény, hanem a légúti betegségekre is jó hatással van.

Szaunaszeánsszal a betegségek ellen
A szaunázás számos betegséget segíthet kivédeni, például jelentősen csökkentheti annak kockázatát, hogy megfázunk, vagy influenzás tünetektől kelljen szenvednünk. Hogy miért? Mert ilyenkor a testünk gyorsabban termel fehérvérsejteket, ami segít a betegségek leküzdésében és a vírusok elpusztításában. A szaunaszeánszok pedig, mint az előbb már emlegetett kamillás vagy illóolajos, segíthetnek enyhíteni a megfázás vagy allergia okozta orrmelléküreg-torlódás kellemetlen tüneteit is.

Tisztább, egészségesebb, szebb bőr percek alatt
Ha bőrtisztítás, akkor szauna! A szaunázás az egyik legrégebbi szépség- és/vagy egészségstratégia. Az izzadással a bőr megtisztul, megszabadul az elhalt hámsejtektől, a baktériumok pedig „kimosódnak” a felhám rétegből és a verejtékcsatornákból. Kimutatták, hogy a pórusok tisztítása javítja a kapilláris keringést, miközben puhább megjelenést kölcsönöz a bőrnek. Itt tegyük hozzá gyorsan, hogy a szaunaszeánszok közt is bőven találunk olyanokat, amelyek segítenek a bőr egészségének és szépségének megőrzésében, mint például a fent már emlegetett tengeri sós és mézes – akár kombinálva is.

Ki ne kapott volna kedvet egy jó kis szaunaszeánszhoz? Szerencsére ma már sok helyen átadhatjuk magunkat egy-egy ilyen frissítő és szórakoztató hőfürdőnek, de akár mi magunk is szaunamesterré válhatunk az otthonunkban. Egy saját szauna ma már nem kell, hogy a megfizethetetlen kategóriába tartozzon – érdemes informálódni az árakról, lehetőségekről. Mi is szívesen segítünk valóra váltani az elképzeléseket!