Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan történik a szaunák gyártása?
A szaunák gyártása minden esetben egyedileg történik cégünknél. A gyártás előtt felmérést végzünk, majd ezután megkezdődik a tervezés. Minden igényt összevetve tervezzük meg a szaunát, legyen akár infraszauna, kombi szauna, finn szauna vagy kültéri szauna. Ezután a terveket átadjuk egy árkalkulációval együtt, amit részletesen áttanulmányozhatsz. Amennyiben elfogadod ajánlatunkat, utána kezdjük meg a szauna elemeinek legyártását a kiválasztott anyagokkal és a meghatározott elemek méreteivel.

Milyen alapanyagokat használunk a szaunagyártáshoz?
A szaunák gyártásához csakis a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk, annak érdekében, hogy otthoni szaunád időtálló legyen hosszú távon is. Kizárólag Európából illetve Észak Amerikából kitermelt, újratelepített erdők faanyagaiból készült szaunákat gyártunk.
Szauna lambériánkra jellemző a tartósság és az osztályon felüli minőség. Használhatunk natúr illetve hőkezelt faanyagokat. A hőkezelt szauna lambériák és szauna padlécek a thermowood eljárásnak köszönhetően még csodásabb erezettel és tartóssággal rendelkeznek. Azonban felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a thermowood faanyagból készült szaunák egy jellegzetes füstös illattal rendelkeznek. Egyénfüggő, hogy ki mennyire kedveli ezt.

Csomós északi lucfenyő szauna lambéria
14x96mm
A szauna lambériák nagypapája, hiszen a legrégebbi finn szaunák mind luc fenyőből készültek. Egyszerű és esztétikus, megfizethető áron.

Csomómentes égerfa szauna lambéria
15x70mm
Finnek és az északi népek által nagyon kedvelt égerfa szauna lambéria. Ez a szauna lambéria erős rostjainak és sűrűbb évgyűrűinek köszönhetően igen tartós. Sötétebb színe különleges esztétikumot biztosít a szaunánknak.

Thermowood nyárfa csomómentes szauna lambéria
15x91mm vagy 15x120mm
A thermowood szaunák közt az egyik legszebbnek mondható a thermowood nyárfa szauna lambéria. A szélesebb felületen jobban látható a faanyag különleges erezete, amit a hőkezelés még inkább kiemel és igen tartóssá varázsol.

Thermowood magnolia
(tulipánfa) 15x120mm
Finn technológiával gyártott szauna lambéria. A színe nagyon hasonló a cédrus alapanyagra de a thermowood eljárás miatt tartósabb és jobban ellenáll intenzív hő és pára hatásoknak. Esztétikusabb mint keskenyebb társai mert a fa erezete és formája jobban látszik a szélessége miatt. Szélei élesek nem lekerekített ezzel nyújt minimal designt.

Csomómentes fehér nyárfa szauna lambéria
12x91mm vagy 15x120mm
Finnország legismertebb szauna alapanyaga, amiből nagyon elegáns, letisztult kabin készíthető. A 120 mm széles göcsmentes fehér nyárfa szauna lambéria egy nagyon kellemes hangulatot teremtő szauna építésére alkalmas szauna faanyag.

Vörös cédrus szauna lambéria
12x95mm vagy 15x146mm
Kiváló szauna lambéria. A 146 mm-es szélességével a legnagyobb csomómentes vörös cédrus szauna lambéria, amely még nem ragasztott szauna panel. Az általunk kínált vörös cédrus szauna alapanyagok mindegyike így ezen szélesség is a rönk I. osztályú részéből kerül kivágásra. Kellemes illatát sokáig megőrzi szaunán belül, szélessége miatt gyönyörű rajzolatos a felület illetve változatos színben pompázik leendő szaunánkban.

Vörös cédrus építő panel
20x200mm
A divatos minimalista design igényeit kielégítve létrehoztunk egy 200 mm széles szauna panelt. A vörös cédrus szauna panel szélessége és tartóssága miatt egy nagyon közkedvelt lambéria forma. Nem csak tágítja a teret és mutatós a felülete, de illata is hosszan megmarad szaunánkban. Így akár évekig új szauna hatást kelt majd a vörös cédrus szauna panelünk.

Thermowood kőris szauna lambéria
12x91mm
A szauna lambéria királya! A földünkön található egyik legszebb erezetű fafaj a kőris. Ez az alapanyag a thermowood eljárással ötvözve az egyik legtartósabb és legszebb szauna lambériát eredményezi.