Kattints Kattints

Színterápia a szaunában: Melyik szín milyen hatással van ránk?

Színterápia a szaunában: Melyik szín milyen hatással van ránk?

A szaunázásnak már önmagában is számos egészségügyi előnye van, amit különböző módszerekkel még inkább fokozni lehet. Egy ilyen módszer a színterápia a szaunában. Hogyan működik, melyik színnek milyen hatása van? Alábbi cikkünkben ezt mutatjuk be részletesen! 

Színterápia a szaunában információk

Mi az a színterápia?

Azzal biztosan sokan tisztában vannak, hogy a színek képesek hatni a hangulatunkra. Nem véletlenül választanak az éttermekben bizonyos színű falfestéket, terítőt, de az élet számos más területén találkozhatunk a gyakorlati alkalmazásukkal a színeknek. A végtelen kékség, azaz a tenger látványa például nagyon sok embert megnyugtat, ennek is a színterápiához van köze. Színterápia kutatásával, azaz azzal, hogy a színek hogyan hatnak ránk, már nagyon régóta foglalkoznak. Nem újkeletű a felfedezés, már az ókori Egyiptomban, Görögországban, Kínában és Indiában is kezdetlegesen ugyan, de alkalmazták a színek hatását. Hollwich, Tilgner és Diechuss kezdtek el behatóbban foglalkozni ezzel, akik kutatásokkal is alátámasztották ezt a tudományterületet. Mi is az a színterápia? „A színterápia egy olyan kezelési módszer, amely az elektromágneses sugárzás látható spektrumát (színt) használja a jólét elérésére és betegségek gyógyítására.”

 

Színterápia a szaunában

A színterápia kíméletes gyógyítási módszerét a szaunázás során is lehet alkalmazni. A gyakorlati alkalmazás során színek a szaunán belül jelennek meg, a beépített speciális világítás által, és így fejtik ki hatásukat. A színterápia infra- és finn szaunázás során egyaránt használható eljárás. Nemcsak a hangulatot javítják, hanem egészségügyi előnyük is van. Ha te is szeretnéd ezeket élvezni a saját otthonodban, akkor kérj egyedi ajánlatot szaunád megépítésében, amiben természetesen a speciális világítás is helyt kap majd!

 

Melyik színnek milyen hatása van?

Nézzük meg egyesével, hogy milyen hatásuk van a különböző színeknek!

 

Vörös, piros: a vért színe, az életet jelképezni. Felpezsdíti a vérkeringést, segít a gondolkodásban. Testélénkítő hatása miatt krónikus fáradtság ellen is hatásos, de vérkeringési zavarok ellen is ajánlott!

 

Sárga: a jóságot jelképezi, a nap színe. Nemcsak az emésztést serkenti, hanem az idegeket is erősíti, jó kedvet és boldogságot okoz, növeli a kreativitást.

 

Narancssárga: a boldogságot, életvidámságot színe. Növeli a fizikai energiát, élénkíti az étvágyat, a sárgához hasonlóan boldogságot okoz.

 

Fehér: a hatalom és egyben a magabiztosság színe. Hatása univerzális, bármikor használható, rengeteg mindenre gyógyír. 

 

Zöld: a természet színe, emellett sokan a megújulást, reményt is hozzá társítsák. Tekintve, hogy ez a legtermészetesebb szín, nagyon megnyugtató, támogatja az öngyógyító folyamatokat. Kifejezetten ajánlják szembetegségek, érrendszeri megbetegedések kezelésére. 

 

Kék: a végtelenséget szimbolizálja, akárcsak az ég és tengerek, óceánok. Nyugtató, görcsoldó hatása van, segíthet a szorongásokkal, alvászavarokkal küzdőknek.

Aliante Wellness

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket