Kattints Kattints

Szeptemberi immunerősítés a szaunában

Szeptemberi immunerősítés a szaunában

Véget ért ez a kissé különös, de reméljük mindenki számára izgalmas nyár. Ki kicsit szomorúan, ki pedig sokkal inkább izgatottan veszi tudomásul ezt a hírt. Akárhogyan is, egy új időszak veszi kezdetét, amit ősznek nevezünk. Ilyenkor az egész természet átalakul, ez pedig az emberi szervezetre is hatással van. A szeptember tökéletes időpontja az immunrendszer felkészítésének az elkövetkezendő őszi-téli időszakra, amiben a szaunázás is segíthet.

Szeptemberi immunerősítés a szaunában

A szeptember az immunerősítés hónapja

Ha van olya, hogy tökéletes hónap az immunerősítésre, akkor a szeptember az. Több szempontból is ez a hónap érdemli ki ezt a címet, de leginkább azért, mert egy átmenetet képez a nyár és az ősz között, így egy igazi vízválasztó az önfeledt napsütötte és a szürke esős mindennapok között. Ilyenkor kell a leginkább odafigyelni a megfelelő vitamin utánpótlásra, az immunrendszer maximumra pörgetésére, és akkor az egész elkövetkezendő náthás időszak könnyebb lehet.

 

Mi az az immunrendszer?

Mielőtt részleteiben menően elkezdenénk beszélni arról, hogy hogyan lehet erősíteni az immunrendszert szeptemberben, és mi köze van ehhez az egészhez a szaunáknak, beszéljünk arról, hogy mi is az az immunrendszer. Az immunrendszer nem más, mint a szervezet természetes védekező rendszere, ami nagyon nagy szerepet játszik abban, hogy hogyan reagál a szervezetünk a különböző betegségekre. A koronavírus járványban is nagy szerepe van, ugyanis az erősebb immunrendszerrel rendelkező egyének nehezebben fertőződnek meg. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk az immunerősítésre ebben a kritikus időszakban.

 

A legjobb immunerősítő módszerek

Az immunerősítésnek többféle módszere van, egy közismert például a változatos, vitamindús táplálkozás. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvásnak is kiemelt fontossága van, ahogyan a stressz kerülésének, csökkentésének is. Éppen ezért a stresszoldó gyakorlatok, méregtelenítő terápiák segítenek az immunrendszer megerősítésében. A szauna is ezek közé az aktivitások közé tartozik. A szauna forrósága nem teljesen öncélú, az itteni hőmérséklet segít felpörgetni a véráramlás és az anyagcserét, így edzésben tartja az érrendszert, segíti az emésztést, az anyagcsere folyamatokat, és egy az egyben javítja az egész immunrendszert azzal, hogy magasabb működésre bírja a szervezet egyes elemeit.

 

Immunerősítés a szaunában

A szaunázásnak tehát immunerősítő hatása van, ehhez a hatásnak a kihasználásához azonban rendszeres szaunahasználatra van szükség, ami minimum heti egy szaunaszeánsz jelent. Továbbá azt is fontos megemlítenünk, hogy a nátha, és az influenza ellen bizonyítottan használ a szaunázás. Ezt különböző illóolajokkal, mint például az eukaliptusz, vagy menta, még inkább lehet fokozni.
 

Aliante Wellness

Ajánlatkérés