Kattints Kattints

Az otthoni szaunahasználat 5 előnye

Az otthoni szaunahasználat 5 előnye

Gondolkozol rajta, hogy egy szaunával dobd fel az otthonodat, de nem vagy benne biztos, hogy kellően jó ötlet? Most bemutatjuk az otthoni szaunahasználat 5 legnagyobb előnyét, ami reméljük téged is meggyőz majd róla, hogy ne gondolkodj rajta, hanem cselekedj!

Az otthoni szaunahasználat 5 legnagyobb előnye

#1. Kikapcsolódás

Azzal, ha rendelsz egy szaunát a saját otthonodba gyakorlatilag egy remek kikapcsolódási lehetőséget teremtesz önmagadnak és szeretteidnek, barátaidnak, valamint családtagjaidnak. Egy otthoni szauna az összejövetelek központja lesz, egy olyan hely, ahol a dolgos, stresszes hétköznapok után akár egyedül is feltöltődhetsz, pároddal romantikázhatsz, vagy barátaiddal beszélheted meg a hét történéseit. Gondolj bele mennyire jó lesz télen a hóesést kémlelni, vagy éppen a csillagokat. Ha az Aliante csapatától rendeled meg a szaunádat, akkor teljesen személyre szabhatod, akár üveg burkolatot is választhatsz.

 

#2. Szépségszalon

Szaunázunk, szaunázunk, szaunázunk….de miért, mert ez a divat? Valóban nagyon nagy trend manapság a szaunahasználat, a világnak ezen a részén most kezdett csak el igazán terjedni a különböző wellness komplexumokkal együtt a finnek és más északi népek által már ősidők óta űzött szaunázás. Nem véletlenül van akkor hagyománya náluk, a szaunázásnak, mint tevékenységnek számos pozitív hatása van azon túl is, hogy kellemes elfoglaltság, remek élmény. Többek között a bőrrel is csodát tesz, hiszen támogatja a sejtképződés, javítja a bőr vérellátottságát, fokozza annak rugalmasságát, megtisztítja a pólusokat. Egy otthoni szaunával kockázat nélkül szépíteted a bőrödet, hiszen nem kell attól tartanod, hogy bármilyen fertőzést elkapsz egy közösségi helyen.

 

#3. Gyógy részleg

A szauna használatának nemcsak a bőrre, hanem a szervezet belső működésére is pozitív hatásai vannak. A szaunázás jótékony hatással van a teljes immunrendszerre, az anyagcsere folyamatokra, megélénkül a vérkeringés, az izzadással távoznak a méreganyagok a szervezetben. Gyógyulás, és betegségek megelőzése céljából is használható a szauna. Erről részleteket itt olvashatsz: a szaunázás jótékony hatásai.  

 

#4. Sportolóknak kötelező

Egy otthoni szauna a sportolóknak mondhatni kötelező, mert nagyon jó hatással van az elég erőteljes terhelésnek kitett szervezetükre. Érdekesség, hogy a szaunázás Európában az 1936-os Olimpia miatt kezdett el olyannyira terjedni, annak a hatására, hogy a finn sportolók sorra a szaunázást tartották eredményességük egyik fő okának, még a szálláshelyükön is felépíttettek egy szaunát. Azóta már kutatások is bizonyítják, hogy a szaunázás segít a bemelegítésben, és levezetésnek is kiváló, valamint enyhíti az izomlázat is. 

 

#5. Teljes kényelem

Az otthoni szauna legnagyobb előnye, hogy teljes kényelemben érezheted magadat. A fürdőkomplexumokban kötelező, de otthon nyugodtan ledobhatod a bikinit! Te tudtad, hogy a szaunázás akkor a leghatékonyabb, ha fürdőruhát sem viselsz? A tudományos magyarázat erre az, hogy a fürdőruhával betakart testfelület alatt a bőr nem tud lélegezni, így a méregtelenítő folyamatok nem működnek megfelelően.

Aliante Wellness

Ajánlatkérés