Kattints Kattints

A legjobb gyógynövények a szaunában

A legjobb gyógynövények a szaunában

A szaunázásnak önmagában is számtalan jótékony hatása van nemcsak a lélekre, hanem fizikálisan a szervezetre is, és ez a hatás még inkább érződik, ha ilyen-olyan módon rájuk erősítünk, mondjuk gyógynövényekkel. Mutatjuk is a legjobb gyógynövényeket és azok hatásait a szaunában.

Ezek a legjobb gyógynövények a szaunában

A szaunázás jótékony hatásait

Mint írtuk, a szaunázásnak önmagában is számtalan jótékony hatása van. Nem véletlenül örvend ilyen nagy népszerűségnek ez az ősi finn tevékenység. Nemcsak a lélekre van jó hatással, hanem számos bizonyított egészségügyi előnye is van a rendszeres szaunázásnak. Segít, hogy beinduljanak az anyagcsere folyamatok, így akár még a fogyásban is segíthet, de a méreganyagok hatékony eltávolításában mindenképpen. Jót tesz ezzel a lendülettel a bőr szépségének is. Segíti a hatékony relaxációt, szellemi feltöltődést és a sérülések utáni rehabilitációt is. Ezeket a hatásokat csak emelni tudják a különböző gyógynövények, amik önmagukban is nagyon hatásosak, de a szauna forró levegőjében többszörösen fejtik ki gyógyító hatásukat.

 

Gyógynövények a szaunában

A szaunában többszörösen érződik az egyes gyógynövények hatása annak révén, hogy a gőz és a meleg levegő megnyitja az utat a pórusokban, így a speciális anyagok könnyedén be tudnak a bőrbe ivódni, sőt mi több a gőzben a légzés is könnyebb, így légzés révén is hatékonyabban találják meg az utat a gyógynövények ebben a közegben. Nézzük milyen az ázsiai vagy európai orvoslásban elterjedt gyógynövényeket tanácsos alkalmazni a szaunában a különböző problémák esetében!

 

Megfázásra

A megfázásos, influenzaszerű tüneteket is könnyen lehet enyhíteni a szaunában, noha megelőzni célszerű inkább. Az ilyen esetben legalkalmasabb gyógynövények egészen pontosan a gyömbér, cassia gally, perillalevél, valamint az édesgyökér.

 

Stressz ellen

Stressz ellen is kiváló aktivitás a rendszeres szaunázás kiváltképpen, ha stresszoldó gyógynövényeket is alkalmazunk, olyanokat, mint a fehér bazsarózsa, gyíkfű tüske, kínai pacsirtafű, a liliom rügyek, gambir szőlőszár vagy éppen a mimóza fakéreg.

 

Álmatlanság

A stressz mellett egy másik nagyon gyakori tünet, melynek esetén a szaunázást szokták alkalmazni, az álmatlanság, ebben az esetben a legcélszerűbb levendulát, taxillust, vagy mandarinhéjat bevetni.

 

Egyéb tünetekre

Korábban már írtunk egy részletes cikket a legjobb szaunaolajokról, amik nagyon egyszerűen használhatóak, hatásuk pedig nagyszerű. Több különböző tünetre is lehet itt természetes orvosságot találni, amiket szintén érdemes lehet bevetni különböző panaszok esetében. Kellemes szaunázást kívánunk!
 

Aliante Wellness

Ajánlatkérés