Kattints Kattints

Kültéri szauna építés: minden, amiről tudnod érdemes!

Kültéri szauna építés: minden, amiről tudnod érdemes!

Kültéri szauna építésen gondolkozol? Több év szaunás tapasztalattal a hátunk mögött azt mondhatjuk, ha van rá lehetőséged ez a legjobb megoldás! De kiknek való pontosan a kültéri szauna építés, és mi a szauna tervezés menete? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

kültéri szauna építés

Kiknek való a kültéri szauna építés?

A kültéri szauna építés alapvetően azoknak való, akik nem csak a szaunázás örömének hódolnak, de kerttel, vagy nagy méretű terasszal is rendelkeznek, ahol a kültéri szaunát fel lehet állítani. Nincs is jobb annál, mint egy téli este a hangulatos hóesésben gyönyörködni, miközben a fülledt meleg kényeztetően ölel körbe… 

 

Ha Te is így gondolod, és elegendő hely van a kertedben, jó hírünk van! A kültéri szauna építését, tervezését akár már most megkezdhetjük, hogy mihamarabb élvezhesd annak előnyeit. 

 

Hol működik a kültéri szauna építés?

Természetesen, ahol erre van hely. Ez jelentheti a kertet, udvart, de akár egy tetőteraszt, vagy nagy méretű erkélyt is. A lényeg az, hogy rendelkezni kell akkora kinti férőhellyel, hogy ott a kültéri szauna építés kivitelezhető legyen.


Mivel a kültéri szauna építés lehetőségében az egyik legnagyobb pláne az, hogy így akár télen, a legnagyobb hóban is élvezni lehet a forróságot, miközben a téli kertben gyönyörködünk, érdemes az említett kertnek is olyan módon karbantartottnak lenni, hogy valóban élmény legyen a szemet pihentetni rajta.

 

 

Mi a kültéri szauna építés menete?

Mivel nincs két egyforma igény, a kültéri szauna építés menete minden esetben egy kicsit más, annak függvényében, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, illetve, a megrendelő ízlésének mi felel meg. Első körben ezeket a paramétereket kell egyeztetni.


A kültéri szauna építés során több anyagból is lehet választani. Akár klasszikus hangulatot idéző, akár egy modern változat legyen is a vágyott eredmény, számos anyag áll rendelkezésre. 


De nem csak az anyagokról lehet dönteni, ugyanis a kültéri szauna építés kapcsán azt is meg lehet határozni, hogy hány fő befogadására legyen alkalmas. Amennyiben bőven áll rendelkezésre hely a szauna építéséhez, akkor inkább az határozza meg a méreteit, hogy hány ember élvezhesse egyszerre a hőséget.

 

 

Kiknek való a kültéri szauna építés?

Erre a kérdésre a legkézenfekvőbb válasz az lenne, hogy mindenkinek, aki szereti a szaunát. Ugyanakkor sokan vannak, akik ezt az élményt inkább anélkül szeretnék élvezni, hogy a kinti hideggel érintkezni kellene. Épp ezért a kültéri szauna építés azoknak való, akik nem csak a forróság élményre vágynak, hanem ezt egy kis extra hangulattal is megspékelnék. 


Akik fázósabbak, vagy egyszerűen csak nem szeretnének előbb kimenni a télbe, aztán be a hőségbe, azoknak a kültéri szauna építés helyett inkább egy beltéri ajánlott, akár finn, akár infra szauna is legyen a kívánt darab.

 

Mire kell figyelni, ha a kültéri szauna építés mellett dönt valaki?

Amennyiben valaki a kültéri szauna építés mellett teszi le a voksát, a kész szauna esetében néhány dologra nem árt alaposan odafigyelnie. A szaunázás legnagyobb ellensége a penész. Nem mindig könnyű, de oda kell figyelni, hogy a kabin mindig száraz legyen, ne telepedjen meg a penész. Ez ugyanis nem csak gusztustalan látvány, de a melegben üldögélve és belélegezve komoly egészségügyi bajokhoz is vezet.


És persze a tisztaságra mindig oda kell figyelni. Ha valaki a kültéri szauna építés mellett dönt, a későbbiekben is nagyon oda kell figyelnie, hogy az mindig megfelelően legyen lefertőtlenítve, kitakarítva, karbantartva. Különösen oda kell figyelni a kinti szaunáknál, hiszen ezek durvább hatásoknak vannak kitéve, mint beltéri társaik.

 

A kültéri szauna építés előnyei

A kültéri szauna építés számos előnnyel jár. A szaunázás összes pozitív hatása megjelenik, ráadásul a test még inkább felpezsdül a benti melegből a kinti hidegbe való átlépéskor. Emellett remek adaléka lehet egy baráti összejövetelnek, egy kellemes délutánt követően kiülni a barátokkal a szép kertbe a forróságba.

Aliante Wellness

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket