Kattints Kattints

Az egyedi és az előre épített szaunák összehasonlítása: Előnyök, hátrányok

Az egyedi és az előre épített szaunák összehasonlítása: Előnyök, hátrányok

Nagy dilemma! Ha szauna építésről van szó, akkor mindig nagy kérdés, hogy katalógusból válasszunk inkább, vagy egy egyedi tervezésű szauna mellett tegyük le a voksot? Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, most ezeket fogjuk részletesen bemutatni, hogy segítsünk a döntésben.

Egyedi és előre épített szauna összehasonlítása

Mik az előnyei az előre épített szaunáknak?

Számos helyen találkozhatunk úgynevezett katalógus ajánlatokkal, ha szauna vásárlásra adjuk a fejünket. Ezek gyakorlatilag előre elkészített, uniformizált szaunák megadott méretekkel, és egyéb paraméterekkel. Jellemzően többféle típusú, többféle méretű van egy-egy áruházban, amiket te is megvehetsz. Ezek az ajánlatok akkor jók, ha az igényeidnek megfelelnek, hiszen ezeket nem lehet személyre szabni. Minden bizonnyal gyorsabb megoldás ez, mint egy egyedi szauna tervezése, és kiépítése, és feltehetőn a költsége sem olyan magas.

 

Mik a hátrányai az előre épített szaunáknak?

Az előre épített szaunák gyors és hatékony megoldást jelentenek, azonban vannak esetek, amikor mégsem felelnek meg. Sokszor előfordul, hogy a rendelkezésre álló körülmények nem teszik lehetővé, hogy olyan paraméterű, méretű szaunát válassz, mint ami megtalálható a kínálatban.  Az előre megépített szaunák esetében nincs lehetőséget apró módosításokra sem, így, ha csak egy-vagy két ponton nem felel meg az igényeidnek az adott szauna, akkor sem tudod személyre szabni. Egy szauna vásárlása pedig komoly döntés, amire jó esetben nem sokszor kerül sor az életben, főleg magáncélú felhasználás esetében. Ha extra kiegészítőket, funkciókat szeretnél, akkor annak magas költségei lehetnek.

 

Mik az előnyei az egyedi szaunáknak?

Az egyedi szaunák előnyei egy mondatban összefoglalva: olyan szaunád lehet, mint ahogyan azt megálmodtad. Persze itt is figyelembe kell venni az adottságokat, a rendelkezésre álló helyet, a talaj szerkezetét, de ebben az esetben sokkal rugalmasabbnak lehet lenni. Olyan anyagokat, színeket választhatsz amilyeneket szeretnél, az apró részletekben is te dönthetsz. Az Alianténél az ügyfelek elégedettsége a legfontosabb, ezért mi mindig igyekszünk olyan szaunákat tervezni, és úgy kivitelezni azokat, hogy a megrendelő a lehető legelégedettebb legyen. Legyen szó kültéri, beltéri, finn- vagy infraszaunáról, ha minket választ nem kell kompromisszumokat kötnöd. Kérj ajánlatot ide kattintva

 

Mik a hátrányai az egyedi szaunáknak?

Az egyedi szaunák egyik legnagyobb hátránya, hogy tekintve, hogy az egész folyamatot egy tervezési lépés előzi meg, hosszabb ideig tart, mint katalógusból rendelni. Nálunk általában az ajánlatkéréstől számítva 2-4 hét szokott eltelni a végleges tervek elkészüléséig, amibe már az esetleges módosításokat is beleszámoltuk. Ha az előre épített szauna nincsen raktáron, akkor előfordul, hogy arra is kell várni ennyi időt. Nálunk a tervezés teljesen ingyenes, ez nem jelent plusz költséget, emiatt nem lesz magasabb a szauna ára. A tervek átadás egy előzetes árkalkulációt is átadunk, így pontosan tudja mire kell számítania, és nem kell rejtett költségekkel kalkulálnia. 

Aliante Wellness

Ajánlatkérés