Kattints Kattints

Milyen jótékony hatásai vannak a szaunázásnak?

Milyen jótékony hatásai vannak a szaunázásnak?

Akár egy könyvet is megtölthetnének a szaunázás jótékony hatásai, mi viszont most csak a hat legfontosabbat soroljuk fel. Így hat a szauna testre és lélekre. Szauna jótékony hatásai
Ki ne élvezné a családdal, barátokkal töltött kellemes perceket és a jó meleget? A szaunázás jótékony hatásai viszont nem merülnek ki ennyiben: a hőfürdőnek számos pozitív hatása van testükre és lelkünkre, ezek közül hatot emelünk most ki.

A szaunázás jótékony hatásai: 6 dolog, amiért jót tesz nekünk

1. A szaunázás a forró levegő és a hideg zuhany váltogatásával tulajdonképpen egy sokkterápia a szervezetnek. Ez pedig azért jó, mert beindít bizonyos funkciókat, aminek következtében egészségesebbek lehetünk.

2. A szaunázás következtében megerősödhet az immunrendszer és beindulhatnak az anyagcsere-folyamatok. 

3. A szaunázás jótékony hatásai közül ne felejtsük ki, hogy a bőrnek is nagyon jót tesz! A kötőszövetek rugalmasabbá válhatnak, ezáltal feszesebb lehet a bőr. 

4. A meleg miatt beindul az izzadás, és megkezdődhet a méreganyagok kiürülése a szervezetből. A test öngyógyító képessége is erősödik.

5. Az endorfinszint is növekszik, aminek köszönhetően boldogabbnak érezhetjük magunkat. Ezért is mosolyog a legtöbb ember szaunázás után. 

6. Betegség megelőzése miatt, illetve a gyógyulás rásegítésére is alkalmas a szauna, feltéve, ha már legalább 90 százalékban egészségesek vagyunk. 

Mikor nem ajánlott a szaunázás?

Bár összeségében inkább pozitív hatásokat gyakorol a szervezetre, van néhány élethelyzet illetve körülmény, amikor inkább mondjunk nemet a szaunázásra. Például kismamaként, kisgyerekkel vagy betegen semmiképp nem ajánlott szaunázni. Magas láz esetén a szervezet amúgy is gőzerővel dolgozik, a szív és az egész test óriási terhelésnek van kitéve. Ilyenkor inkább hűteni kell a testet, nem véletlenül ajánlják ilyenkor a hűtőfürdőt. Szaunázni pedig bőven lesz alkalmunk azután, hogy lement a lázunk és meggyógyultunk.

Haj-baj, avagy mire figyeljünk a frizuránk kapcsán, ha szeretünk szaunázni

A szaunázás jótékony hatásai mellett nem hallgathatjuk el azt sem, hogy a hajat viszont erősen szárítja. Szerencsére ez ellen lehet védekezni, ha nedves törölközőbe csavarva, illetve nedves hajjal használjuk a szaunát. Hajat is moshatunk előtte, de figyeljünk arra, hogy minden kozmetikumot alaposan öblítsünk ki. Frissen festett hajjal pedig inkább válasszunk más programot, mert a nagy melegben könnyen foltossá válhat az amúgy egyenletes festés.
 

A szaunázás jótékony hatásai akár otthon is élvezhetők. Ehhez az első lépés felvenni a kapcsolatot egy megbízható céggel, akik a tervezést és a kivitelezést is rövid határidővel tudják vállalni, ahogy mi is, az Alianténál. Keressenek minket bizalommal, akár egyedi igényekkel is, és mi megvalósítjuk az álmaikat.

Aliante Wellness

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket