Kattints Kattints

A szauna jótékony hatásai a koronavírus alatt

A szauna jótékony hatásai a koronavírus alatt

Már egy éve küzdünk a koronavírussal, természetes, hogy mindenkit érdekel, hogy hogyan lehet ellene védekezni, hogyan tudunk minél nagyobb biztonságot teremteni, és megakadályozni, hogy mi, vagy szeretteink elkapják a vírust. Sokan ennek kapcsán szóba hozták a szaunák használatát is, ami nem meglepő, hiszen megannyi pozitív hatása van a szaunázásnak, miért ne lehetne ezeket a járvány alatt is kihasználni? 

A szauna és a koronavírus | Aliante Szauna gyártás, tervezés

A szauna véd a koronavírus ellen?

A válasz erre nem olyan egyszerű, hogy egy nemmel, vagy igennel lehessen felelni. Magának a vírus működésének a mechanizmusa sem egyszerű, sokszor értetlenkedve állunk azelőtt például, hogy hogy eshet meg az, hogy valaki elkapta a vírus, míg más ugyanolyan körülmények között nem, vagy éppen nem értjük, hogy valakinél miért okoz olyan súlyos tüneteket, miközben mások minden probléma nélkül, észrevétlenül átesnek a betegségen. Kutatások alapján a szaunázás közvetlenül nem öli meg a koronavírust, de segíthet abban, hogy ellenállóbbá váljon az immunrendszeredet. Bár a magas hőmérséklet megöli a vírusokat, ez a koronavírus esetében nem bizonyított, azonban általánosan elmondható, hogy a 60°C feletti hőmérsékelt miatt alkalmas lehet rá, hogy a levegőben, illetve a bent kiterített törölközőn, ruhákon elpusztítsa a vírusokat.

 

Miért érdemes szaunázni a koronavírus járvány idején?

Felmerülhet a kérdés, hogy ha a szaunázás nem pusztítja el a koronavírust, akkor miért érdemes a koronavírus járvány alatt szaunázni? Ezt nagyon röviden úgy is megválaszolhatnánk, hogy a szaunázásnak annyi pozitív hatása van, hogy mindig érdemes szaunázni, de részletesen kifejtjük inkább, hogy mely hatások különösen hasznosak most. 

 

A szauna immunerősítő hatása a koronavírus járvány alatt

A szaunázás a koronavírus ideje alatt azért lehet nagyon hasznos, mert közismert immunerősítő, méregtelenítő hatásáról. Az immunrendszer védelméről már nagyon sokszor szó esett a járvánnyal kapcsolatban, szervezetünk természetes védekezőrendszere ugyanis nagy szerepet játszik abban, hogy hogyan reagál testünk a vírusra, milyen súlyos tünetek jelentkeznek. Gondolj csak bele, ha lázas vagy, a tested belső hő segítségével pusztítja el az elszaporodott kórokozókat, nem véletlenül, hiszen a hő hatására a szervezeted fokozott tempóban termeli az antitesteket, hasonló folyamatok zajlanak le a szaunában is. A nátha, influenza ellen bizonyítottan használ, amit különböző illóolajokkal, mint például az eukaliptusz, vagy menta, még inkább fokozható. A szauna a gyógyulási folyamatban is segíthet! Arról nem beszélve, hogy az izzasztó hő, a méreganyagok hatékony kiürítésében is segít.

 

A szauna nyugtató hatása a koronavírus járvány alatt

A koronavírus járvány egyik mellékhatása, hogy a szinte napról-napra változó szabályok, körülmények miatt hatalmas stressznek vagyunk kitéve. Biztosan te is érzed, a kiszámíthatatlan helyzet nyomasztó hatását. A stressz pedig hosszútávon nem egészséges! A szauna a stressz legyőzésében is segíthet, ugyanis segít ellazulni, olyan légkört teremt, amivel könnyen lehet kikapcsolni, megnyugodni. Ezt a hatást is lehet fokozni illóolajokkal, mi a levendulát ajánljuk! A stressz csökkentése mellett a szaunázás a jó alvást is segíti, ami szintén egy kritikus pont lehet ebben az időszakban.

Bár a közösségi szaunázás most nem ajánlott, de egy otthoni szaunában lehet élvezni ezeket a hatásokat. Keress minket szaunatervezés, és kivitelezés kapcsán is bátran!

Aliante Wellness

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket