Kattints Kattints

A legjobb szaunaolajok és kiegészítők, amik tökéletessé varázsolják a szaunázás élményét

A legjobb szaunaolajok és kiegészítők, amik tökéletessé varázsolják a szaunázás élményét

Ahhoz, hogy a szaunázás egyébként is varázslatos élményét még varázslatosabbá varázsold szükséged lehet néhány kiegészítőre. Most ilyenekből mutatunk be neked párat, kitérünk rá, hogy melyik szaunaolajok a legjobbak és miért, illetve arra is hogy mely szauna kiegészítőket mire lehet használni.

A legjobb szaunaolajok és kiegészítők

A legjobb szaunaolajok

A különböző szaunaolajok nemcsak azért jók, mert kellemes az illatuk, és így még inkább fokozzák a szaunázás élményét, hanem mert egyes olajoknak gyógyító hatásuk is van, pozitívan hatnak az emberi szervezetre. Mindezek mellett az olajok olyan hormonokat szabadítanak fel, melyeknek köszönhetően nyugodtabbak kiegyensúlyozottabbak leszünk, az idegrendszerünkben létrejövő harmónia miatt. A szaunázás közben ráadásul nemcsak a légzésen, de a bőrön keresztül is kifejtik hatásukat. Lássuk melyek a legjobb szunaolajok!

 

Legjobb szaunaolajok: Levendula

A levendula egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nem véletlenül, hiszen megannyi csodás hatása van, amiről a legismertebb, az a nyugtató hatás, de emellett jó görcsoldó és gyulladáscsökkentő is. Néhány csepp szaunaolaj segít egy nehéz nap végén kikapcsolni, ellazulni. Kiegyensúlyozottabbá, pihentebbé tesz. 

 

Legjobb szaunaolajok: Citrom

A cirom az egyik legnépszerűbb szaunaolaj, nemcsak az illata nagyon kellemes, hanem a hatása is jó. Frissítő, stresszoldó, és gyulladáscsökkentő. Kültéri és beltéri szaunákhoz is egyaránt tökéletes választás! Ráadásul ez az illóolaj tökéletes afrodiziákum.

 

Legjobb szaunaolajok: Nyírfa

Egy újabb népszerű illóolaj, bár hazánkban nem annyira közismert, pedig nagyon jó hatásai vannak. A finnek kedvenc illóolajáról van szó, ami gyakorlatilag az első olaj volt, amit elkezdtek szaunázás során használni. Illata valósággal olyan, mintha az erdőben járnánk. Oldja a stresszt, csillapítja a fájdalmat, fertőtlenít, valamint enyhíti az ízületi gyulladást, és segít a reumásoknak. Sokak szerint, ez a szaunaolajok királya, egy próbát mindenképpen megér!

 

Legjobb szaunaolajok: Fenyő

Megfázás ellen tökéletes választás, ez a szaunaolaj, aminek használata közben valóággal egy fenyvesben érezheted magad. Télen prevenciós jelleggel is érdemes használni!

 

Legjobb szaunaolajok: Eukaliptusz

Édes friss illat és megannyi pozitív hatás jellemzi az eukaliptusz szaunaolajat. Jó hatással van a légzőszervekre, illetve fájdalomcsillapító hatása is van. Segít az orrduguláson, kitisztítja az arc- és homloküreget.

 

Legjobb szaunaolajok: Borsmenta

Fájdalomcsillapításra a borsmenta szaunaolaj is rendkívül alkalmas, fejfájás, láz, hányinger, vagy hasi fájdalmak esetén nagyon hatásos! Fáradtság ellen is alkalmazható.

 

Legjobb szaunaolajok: Rozmaring

Végezetül pedig a rozmaring szaunaolaj sem maradhat le a listáról. Jellegzetes illata már önmagában javítja a hangulatot, de kutatások bizonyították, hogy a vérkeringésre és az idegrendszerre is kedvezen hat. 

 

Legjobb szaunakiegészítők

A szaunázás élményét még tökéletesebbé tehetik a különböző szaunakiegészítők, amik a legkülönbözőbb funkciókat látják el. A felöntőkanalak vagy dézsák például elengedhetetlenek a szaunaolajok használatához. Szintén hasznos kellék a szaunavirgács, ami élénkítheti a vérkeringését megfelelő használat mellett. Egy másik hasznos szaunakiegészítő a szauna kefe, amit arra lehet használni, hogy a szaunázás után hatékonyan lemossuk magunkról az izzadságot, és a lehető legtöbb méreganyagot eltávolítsuk. A mérőműszerek, a hő- pára, valamit időmérő abban segít, hogy pontosan tájékozódni tudjunk szaunázás közben. 
 

Aliante Wellness

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket